Vloerkleden in verschillende woonstijlen

Door een duidelijke stijl te kiezen, krijgt elk element in de ruimte zijn eigen betekenis. Maar hoe kies je nu de woonstijl die het beste bij jou past? Om het je een beetje gemakkelijker te maken geven we een korte omschrijving van de meest voorkomende interieurstijlen én de vloerkleden die daar het beste bij passen.

Wat kenmerkt de Scandinavische woonstijl?

Het statement ‘simpel is more’, beschrijft de Scandinavische stijl als de beste. Geen overbodige tierelantijnen, hebbedingetjes of frutsels. Nee, in de ogen van onze Noorderburen dient een inrichting vooral efficiënt en minimalistisch te zijn. Hierdoor krijgen de zaken die er echt toe doen, extra aandacht en stralen ze kwaliteit uit. Zo ook vloerkleden die bij de Scandinavische stijl horen. Neutraal, clean en simpel. Vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, hennep en jute passen perfect bij deze stijl. Maar ook vloerkleden met grafische lijnen sieren ruimtes ingericht in deze woonstijl. Frisse kleuren zoals ijsblauw, grijs of groen domineren dit design.

Shop Scandinavische vloerkleden

Wat kenmerkt de moderne woonstijl?

Futuristische designs, strakke lijnen, een ‘clean’ kleurenpalet en vernieuwende ontwerpen. Stuk voor stuk zaken die thuishoren in een moderne woonstijl. Door het ‘niets meer en niets minder’-principe, komen onnodige frutsels het interieur niet in. Hierdoor blijft een modern ingerichte ruimte fris en functioneel. Vloerkleden met strakke, grafische prints passen perfect bij deze woonstijl. Daarnaast doen ook vintage vloerkleden het goed in het moderne design. Het klinkt op het eerste gezicht misschien een beetje raar, maar het contrast van de vintage stijl en het hypermoderne versterkt beide stijlen juist.

Shop moderne vloerkleden

Wat kenmerkt de landelijke woonstijl?

Home sweet home! Wil jij van jouw huis een knus, warm en gezellig woonwalhalla maken? Dan past een landelijke woonstijl het beste bij jouw wensen. Heb jij het liefste een huis vol gasten en houd je stiekem een beetje van idyllische kneuterigheden? Wees dan niet zuinig met landelijke elementen, romantische details én warme tapijten die de boel afmaken. Zo versterken wollen vloerkleden dat nostalgische plattelandsgevoel en passen jute tapijten perfect bij het natuurlijke aspect van de landelijke woonstijl. Het romantische van dit woongenre benadruk je door een vintage vloerkleed, het liefste met patchwork-design. Zoek het qua kleurenpalet bij warme, rustige tinten zoals crème, taupe, bruin, grijs en groen.

Shop landelijke vloerkleden

Wat kenmerkt een klassieke woonstijl?

Is ‘klasse’ jouw ‘middle name’? Adem jij stijl? En ga jij enkel voor het beste van het beste? Waarschijnlijk ben je dan liefhebber van de klassieke woonstijl. Rijke materialen in warme tinten die de pracht van een bepaald stuk enkel versterken. Een perfect uitgangspunt wanneer je een vloerkleed voor in de klassieke woonstijl gaat kiezen. Stoffen zoals viscose of chenille ogen kostbaar en passen zich naadloos aan, aan de rest van het smaakvolle interieur. Maar ook old-time klassiekers zoals wollen vloerkleden of vintage tapijten zullen niet misstaan in een klassieke woonstijl.

Shop klassieke vloerkleden

Wat kenmerkt een industriële woonstijl?

Houd jij wel van een staaltje stoerheid? Vind jij bloemetjesbehang voor pussies? En woon je eigenlijk het liefste in een industriehal? Dan is de industriële woonstijl waarschijnlijk jouw favoriete leefomgeving. Ruige materialen gecombineerd met robuuste meubels in uitgesproken designs. Niet te vermijden is de industriële lamp en een zelf in elkaar gezette kast met stalen plankjes. Maar om toch een beetje balans in je woonfabriek aan te brengen is daar het vloerkleed. Een klein tekentje van warmte en gezelligheid, verpakt in een wollen, hennep of jute vloerkleed. Wees niet bang: de ruige stoffen schaden het stoere imago van de woonstijl niet.

Shop industriële vloerkleden

Wil jij geen enkele aanbieding missen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »