Stoelen in verschillende vormen

Van kuipstoel tot draadstoel- met of zonder armleuning, bij alle vormen stoelen is comfort toch wel het allerbelangrijkste. Want wat heb je nu aan een stoel waar niemand of wil zitten? Om het ultieme gemak te ervaren, is de juiste vorm van de stoel misschien wel het meest essentiële. Maar uiteraard tellen ook de looks mee. Je zit toch net wat lekkerder op een stoel die er ook appetijtelijk uitziet, niet? Ontdek de verschillende vormen stoelen en bepaal welke vorm stoel zich het beste naar jouw wensen vormt.

Verschillende wensen, verschillende mensen, verschillende vormen stoelen

Om te beginnen de meest populaire vorm stoelen van het moment; kuipstoeltjes. Ze lijken wel net zo snel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Je ziet ze op-poppen in menig lunchroom, wachtruimte en Rotterdams voetbalstadion. En dit is met een reden. Want hoe simpel deze vorm stoel oogt op het eerst gezicht, zo lekker is het zitgenot wanneer je erop plaats neemt. De kuipvormige zitting omarmt jouw zitvlak en zegt als het ware “kom maar lekker zitten in dit kommetje van kom-fort.”

Kuipstoelen, draadstoelen, armleuningen; kies de vorm stoel die bij jou past

Dan de stoel voor gevorderden; de draadstoel. Een speels weefsel van draden vormt een interessant geheel dat naast trendy ook verrassend lekker zit. Je kunt beginnen met een klein kussentje op het zitvlak, maar ook zonder creëert de draadstoel een interessante zitbeleving. Geïnspireerd op een ontwerp uit de jaren ’50 maakt vandaag de dag de draadstoel een d(r)aadkrachtige comeback waar je de komende tijd –letterlijk- niet meer vanaf komt.

En dan de vraag der vragen, de Sophie’s choise onder de stoelen; ga jij wel of niet voor een armleuning? Door je af te vragen of je het fijn vindt om je armen ergens op te leunen of over een set geavanceerde tafelmanieren beschikt en je ellebogen zo ver mogelijk van de tafel houdt, doe je er goed aan om voor een set stoelen mét armleuningen te gaan. Van strakke, moderne eettafelstoelen tot aan comfortabele tuinmeubelen of ploffauteuils- allemaal voorzien van een stabiele armleuning.

Vind je zo’n armleuning enkel maar onhandig en stoot jij meerdere malen dat vervloekte telefoonbotje aan alles dat uitsteekt? Laat die armleuning uit zelfprotectie dan maar achterwege. Ook wanneer je meer met je handen praat of niet achter de ellebogen bent, dan is een armleuning enkel overbodige luxe. Ook in de categorie stoelen zonder armleuning vind je fijne eettafelstoelen, zitmeubelen voor in de tuin of fauteuils voor in de woonkamer.

Wil jij geen enkele aanbieding missen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »